Blekmedel
Innehållet i blekningsgel, som gör att tänderna blir vita. Det vanligaste är att blekmedel består av karbamidperoxid, men det kan också bestå av väteperoxid.

Hydrogenperoxid
Hydrogen peroxid eller Hydrogenperoxid är engelska för Väteperoxid H2O2… En anledning att använda den engelska översättningen kan vara i marknadsföringssyfte. Väteperoxid i höga koncentrationer får inte säljas till slutkund i OTC handeln eller via webshopar.

Kalcium
Produkter med kalcium stärker dina tänder. Dina tänder består till stor del av kalcium. Det finns också i saliven och hjälper till att laga bakterieangrepp.

Karbamidperoxid
Karbamidperoxid även kallad Urea peroxid, Urea Väteperoxid, är en förening av Urea (karbamid) och Väteperoxid (CH6N2O3, eller CH4N2O.H2O2). För att karbamidperoxiden skall kunna användas som blekmedel måsten den brytas ned till väteperoxid denna process tar ca 20minuter till en halvtimma. Det är först därefter som agenten påbörjar blekningsprocessen.

Tandskena
Tillverkad i gummi. Du doppar din skena i varmt vatten för att sedan forma den efter dina tänder. I tandskenan applicerar du sedan din tandblekningsgel.

Tandblekningskit
Ett komplett kit med allt du behöver för att bleka dina tänder. Vanligtvis innehåller ett tandblekningskit: 2 tandskenor, 10ml tandblekningsgel och instruktioner.

Tandblekningsgel
Gel som du applicerar i tandskenan innan du pressar skenan mot tänderna. Oftast säljs tandblekningsgel i 10ml tuber och i styrkorna 15,22 eller 35%

Tandblekningspenna
Ett alternativ till tandblekningskit. En tandblekningspenna är en penna innehållande blekningsgel, som du penslar på dina tänder med den inbyggna penslen.

Väteperoxid
Väteperoxid, tidigare även kallat vätesuperoxid och även salufört i Sverige under varumärket Oxygenol, är en kemisk förening med formeln H2O2. (Wikipedia) Väteperoxid används som blekmedel inom industrin eller för tillexempel tandblekning. Väteperoxid finns i olika styrkor för olika användningsområden en 3% lösning kan användas för sårtvätt till tandblekning används 6% upp till 35% lösning.