Bor du i Malmö så finns det ett par kliniker eller tandläkare att gå till för att bleka dina tänder.

En blekning på en klinik/tandläkare brukar ta cirka 1 timmer. Tiden beror lite på vilken blekningsmetod du använder dig av och hur stark blekningsgel du har.

Priset för en tandblekning Malmö varierar ganska mycket, men kostar från 2000kr upp till 5000kr. Priset beror på vilken metod du vill använda dig av. Dem vanligaste metoderna för att bleka tänderna i Malmö är Plasmaljus eller Laserbehandling.

Tandblekning med plasmaljus

En blekning med plasmaljus ger lika bra resultat som en blekning med laser. Den enda skillnaden mellan blekningsmetoderna är att man använder sig av en plasmalampa riktad mot tänderna istället för en laserlampa. Följderna av detta är att blekningsprocessen tar lite längre tid. Dock så slipper du riskera biverkningar som ilningar i dina tänder som en laserbehandling kan ge.

Tandblekning med laser

En blekning med laser går till på samma sätt som när du bleker dina tänder hemma, men skillnaden är att du på kliniken har en laserlampa med blått ljus riktad mot tänderna för att skynda på processen. Den blekningsgel som används är av samma typ som den man köper för hemmabruk, men oftast är den lite starkare för att det ska gå snabbare att bleka.

Nackdelen med att bleka tänderna med laser är att det kan uppstå ilningar i tänderna eftersom lasern värmer upp tänderna några grader. Dessa ilningar är dock bara tillfälliga och försvinner oftast inom ett dygn.

Här nedan har vi listat de populäraste klinikerna för att bleka dina tänder i Malmö. Alla har sina egna namn på behandlingar, så klicka dig därför vidare på kliniken om du vill veta mer.

 

Richard Klemming

Hemma tandblekning: 2800kr

TL Per Krasse

Blekning bägge käkar: 2500 kr

Charlotte Holterkliniken
BriteSmile: 4500 kr