Det finns en del som tycker det verkar krångligt att använda tandblekningskit. Och visst är det lite småjobb med att få tandskenorna att gjutas perfekt efter dina tänder. Det kan också vara jobbigt att gå runt med skenor i minnen om du hade tänkt ta en tur på stan.

Därför finns tandblekningspenna. Den fungerar på samma sätt som all annan tandblekning, men det ända du behöver ha med dig är själva pennan. I pennan finns samma blekningsgelé som finns till blekningsskenor, och för att applicera gelen så har pennan en inbyggd mjuk borste som gör att du enkelt kan fördela gel på tänderna så som du vill ha det.

En penna innehåller vanligtvis 2-4ml med blekningsgelé, jämfört med blekningskiten som oftast innehåller en refillspruta på 10ml. Men tackvare att man så enkelt kan applicera gelen med en pensel så går det åt mycket mindre gel men normalt så räcker pennan till 30-60 behandlingar.

Hur bleker man tänderna med en blekningspenna?

Du penslar på ett tunt lager på dem tänder du vill bleka (du behöver inte pensla på tändernas baksida eller på de tänder som sitter långt inne och inte syns). Låt därefter gelén  torka i cirka 60 sekunder. Sedan är blekningen igång! Du behöver inte borsta bort blekningen utan den försvinner automatiskt med saliven efter en stund. Försök gärna att hålla läpparna borta från tänderna så att gelén inte smetas bort med en gång.

Vårt bästa tips är att använda blekningspennan innan du går och lägger dig, så du kan vakna upp på morgonen med ett bländande leénde!

Hur lång tid tar det att få vita tänder?

Det beror på vilket resultat du vill ha. Tänderna bleks mer och mer för varje behandling, men normalt brukar det räcka med 5-14 dagar för att få ett par nyanser vitare tänder.