Det finns många olika sätt att bleka tänderna på. Ett av sätten är att göra det hos tandläkaren. Fördelarna är att du själv slipper pilla med kit och läsa instruktioner mm, eftersom tandläkaren sköter jobbet. Men det finns också en stor nackdel med att bleka tänderna hos tandläkaren, det är det höga priset. Priserna varierar, men en normal blekning ligger på omkring 3000kr, medans samma produkter går att beställa hem via internet för en tiondel av priset.

Det kan dock vara smart att kontakta en tandläkare om du har problem med dina tänder och känner att du behöver råd i hur du ska göra med en blekning, då det oftast känns säkrare att få jobbet gjort av någon som kan det.

Metoder för att bleka hos tandläkaren

Metoden som används hos tandläkaren är oftast laser eller blekskena. Laserblekningen sker på plats hos tandläkaren medans en blekskena innebär att tandläkaren gjuter en skena av dina tänder som du sedan kan ta med hem tillsammans med en tub blekningsgelé, och använda precis som vilken annan tandblekning som helst, där du applicerar gel i skenan och sedan låter det verka i munnen en viss tid.