Akademikliniken

Brilliant smile-metoden ger dig märkbart vitare tänder med en behandling

BrilliantSmile är en säker, snabb och kostnadseffektiv metod som förbättrar färgen på tänderna. Det räcker med en timmes behandling för att man ska få märkbart vitare tänder i flera år. Med ett ofarligt plasmaljus och ett skonsamt gel kan man bleka tänderna i genomsnitt sju nyanser ljusare enligt VitaPan/VitaClassics tandskala.

Eftersom vi använder ett milt preparat i kombination med välbalanserat plasmaljus ger metoden oftast inga ilningar, isningar eller annan smärta och skadar. Det förändrar inte heller ditt tandkött, tänder eller emaljstruktur. Alla som arbetar med BrilliantSmile är certifierade och har genomgått en specialutbildning.

BrilliantSmile har utsett Akademikliniken Öresunds legitimerade tandtekniker Kent Möller till årets tandblekare för femte året i rad. Han har uppnått ett resultat av 19 nyanser vitare tänder hos sina patienter.

Aston Dental

Vill du få ett vitare leende? Det finns flera bra metoder för blekning av tänder. Alla människor har en egen grundfärg på sina tänder som skiftar från person till person. Beroende på vilken färg du har från början kan det vara mer eller mindre enkelt att bleka tänderna. Gula nyanser är lättare att bleka än grå/blåa. Men är förutsättningarna de rätta blir resultatet mycket bra!

Tandblekning på kliniken enligt Brilliant Smile
Tandblekning gör att du får vitare och fräschare tänder jämfört med innan blekningen, ibland så mycket som 10 nyanser vitare. Behandlingen börjar med att vi på en färgskala bestämmer vilken färg dina tänder har. Därefter skyddar vi ditt tandkött, läppar och tunga, lägger blekningsgel på tänderna och belyser dem med en UV-lampa. Denna procedur tar en kvart och upprepas med gel tre gånger , medan du kopplar av i vår mjuka tandläkarstol. När behandlingen är klar, efter ungefär en och en halvtimme, ser du resultatet direkt.

Vi har valt att arbeta med Brilliant Smile som är en väldokumenterad behandlingsmetod i USA. Efter att ha provat andra metoder har vi kommit fram till att det är just Brilliant Smile som ger det bästa resultatet för patienten oftast helt utan biverkningar.

Hemblekning med Crest Whitestrips
Du kan köpa tunna stripps av oss och enkelt själv bleka hemma med bra resultat . Du sätter det tunna plast strippsen, som innehåller blekningsmaterial, på dina tänder under en halvtimme varefter du sköljer munnen. Denna procedur upprepar du dagligen under ca en vecka eller tills du är nöjd med resultatet.

Hemblekning med plastskenor
Vid första besöket undersöker vi att du inte har några hål i tänderna och att allt ser bra ut i munnen. Därefter tar vi avtryck för att tillverka skenor helt anpassade till dina käkar. Vid det andra besöket provar vi skenorna. Du får material och instruktioner och kan börja blekningen hemma. Det tar 7-10 dagar att uppnå önskat resultat. Det kan förekomma biverkningar i form av ilningar och ökad känslighet under en period efter blekningen. Besvären går i dessa fall över successivt efter att behandlingen avslutats.

WhiteSmile Scandinavia

Tandblekning själv eller professionell tandblekning med WhiteSmile

Att bleka tänderna kan man göra på flera olika sätt. Med varierande resultat. I artikeln beskrivs plasmaljusblekning och hemblekning. Plasmaljusblekningen är avsevärt skonsammare än lasern och minimerar chanserna för tillfälliga biverkningar, såsom ilningar och isningar.

 

Missfärgade tänder

De allra flesta människor har någon form av missfärgning på sina tänder. Mat, kaffe, te, vin, läsk och givetvis snus och rökning sätter sina spår. Viss medicinering och vissa sjukdomar kan missfärga tänderna. En olycka kan orsaka missfärgningar på en tand eller på flera tänder för den delen. Intressant är också att ett för stort intag av fluor under förkalkningen av tänderna kan göra tänderna missfärgade. Dessutom så minskar oftast vitheten med åren och somliga av oss har mindre vita tänder redan från födseln.

 

Varför bleka tänderna?

Att le och skratta är hälsobringande och ditt leende är dessutom en viktig del av det första intrycket andra människor får av dig. Tandblekning bidrar oftast inte bara till vitare tänder och ett vackrare leende utan även till en bättre självkänsla. Redan i faraonernas Egypten så blekte människan sina tänder. Sedan dess har metoderna för tandblekning utvecklats kraftigt. Idag kan de flesta få ett bländande vitt leende.

 

Plasmaljusblekning

WhiteSmile arbetar med plasmaljusblekning. Vid plasmaljusblekning används plasmaljus för att aktivera blekningsgelen. Plasmaljusblekning innebär att man använder sig av noggrant sammansatta och milda preparat i kombination med välbalanserad ljusstyrka. Normalt sett behöver inte heller patienter som bleker sina tänder med plasmaljus återkomma för upprepade behandlingar. Blekning med plasmaljus ger mycket bra resultat.

 

Tandblekning själv med Whitening Tandkräm

En enkel metod för tandblekning hemma är tandkräm. Whiteningtandkrämer bör innehålla aktiva ingredienser för att på ett säkert sätt ta bort ytliga missfärgningar utan att ha en skadlig slipverkan. Aktiva ingredienser kan vara karbamidperoxid, enzymer eller pyrophosphate.

Det vanligaste är att tandkrämer istället har en slipande verkan som slipar bort ytliga missfärgningar. Det är billigare att tillverka tandkräm med hög slipverkan istället för aktiva ingredienser och därför väljer många tillverkare att producera whiteningtandkrämer med hög slipverkan. Dessa tandkrämer är inte lämpliga att använda varje dag då det vanligtvis uppstår en mindre skada på emaljen vid användning av en starkt slipande tandkräm. Dessa typer av tandkrämer är lätta att hitta i butikshyllorna i Sverige.

Tandkrämer med Karbamidperoxid säljs inte i Sverige och har dessutom en försumbar effekt på missfärgningar pga den korta exponeringstiden. Karbamidperoxid behöver lång exponeringstid för att fungera. Längre tid än 20 minuter. Vi borstar normalt tänderna i 1-2 minuter vilket inte räcker för att karbamidperoxiden ska hinna aktiveras.

En whiteningtandkräm innehållande enzymer, pyrophosphate och zink citrat eller andra aktiva ingredienser som motverkar missfärgningar är däremot en effektiv och säker metod för att hålla ytliga missfärgningar borta från tänderna. Whiteningtandkrämer som fungerar påverkar inte missfärgningar som sitter inne i tänderna utan enbart missfärgningar som sitter på ytan av tänderna.

 

Hemblekning via Internet

Då det gäller billiga kurer som man kan beställa över Internet bör man vara extra försiktig. Det är inte ovanligt att preparaten kan vara direkt skadliga för dina tänder. Hemblekning ger i 70% av fallen biverkningar. Dessa kan bestå i tandköttsskador alternativt ilningar och isningar i sådan utsträckning att behandlingen måste avbrytas. Ett gott råd är att alltid konsultera en tandläkare innan behandling påbörjas.

 

City Dental

Alla människor har olika grundfärg på tänderna. En rätt genomförd tandblekning kan ge vitare tänder och ett vackert leende. City Dental erbjuder två olika metoder för tandblekning. Den ena metoden är en successiv hemblekning med specialgjutna tandskenor för dig. Du bleker tänderna själv hemma under några nätter medan du sover. Den andra metoden är en klinikblekning där vi laserbleker dina tänder medan du sitter i en tandläkarstol. Med denna metod blir dina tänder blekta direkt. Läs mer om de olika metoderna nedan.

Hemblekning
Innan vi startar din tandblekningsbehandling tar vi noga reda på om du behöver ta bort tandsten eller om andra åtgärder behöver utföras innan tandblekningen. Denna kontroll ingår i priset.

Våra tandtekniker tillverkar en blekskena helt anpassad efter dina tänder. Skenan hämtar du ut efter 1-2 veckor. Tillsammans med tandläkare eller tandhygienist går ni igenom hur behandlingen går till. Ni bestämmer styrka på tandblekningen och hur du ska sköta dina tänder under din tandblekning.

En tandblekningsgel appliceras i den tunna, personligt anpassade blekskenan. De flesta väljer att bleka tänderna under natten och sover med skenan, men det går givetvis bra att bleka tänderna på dagen också. Behandlingstiden för tandblekning varierar, det beror på vilket resultat du som patient vill uppnå och hur dina tänder ser ut från början. Det vanligaste är en behandlingstid mellan 3-5 dagar. Redan efter det första behandlingstillfället kan de flesta se en förändring.

Laserblekning med Polus Laser Systems
Tandblekningslampan Polus® är den senaste och mest avancerade på marknaden just nu. Som världens kraftfullaste halogenlampa för tandblekning ger Polus kliniskt bevisade överlägsna resultat jämfört med plasma- och laser-system. Först genomgår vi en konsultation, undersökning och färgtagning med patienten. Därefter läggs ett skydd längs tandköttskanten. Sedan appliceras en blekningsgel (6% hydrogen peroxid) på tänderna. Blekningsgelen aktiveras med Polus-lampan. Gelen byts ut tre gånger under behandlingen. Behandlingstiden är cirka 60 minuter. När behandlingen är klar genomgår du munsköljning, fluorbehandling och färgtagning för att se skillnaden.

Att tänka på efter behandling
Undvik färgad mat och dryck i tre dygn då blekningsprocessen fortsätter, exempelvis kaffe, te, Coca Cola, soya, tomatsåser, rödbetor, curry, choklad, färgad tandkräm m.m. Undvik även tobak och rödvin. Drick mycket vatten för att snabbt återställa balansen i tänderna. Det är också viktigt att du är noga med din munhygien och borstar tänderna morgon och kväll, använd vit tandkräm och skölj gärna med fluorlösning som exempelvis Dentan.

Biverkningar
Efter behandlingen kan du ibland uppleva ilningar, men dessa är övergående och försvinner inom ett par dygn. En del patienter kan uppleva en viss flammighet/färgskiftning eller vita fläckar, men även detta är övergående och försvinner efter ungefär 1-2 veckor. Eventuell flammighet beror på sammansättningen av molekyler i dentinet (tandbenet). Om och när detta händer behöver emaljen lite extra tid på sig att bli jämn i färgen efter en tandblekning.

PreviousNext